Modern, világos, letisztult – A Markusovszky-kórház új orvos-nővér apartmanházába mi is beköltöznénk – fotók

Az új, modern épületnek köszönhetően a már meglévő Paragvári utcai nővérszállás és a szintén a 11-es Huszár úti telephelyen található orvoslakások mellett további 40 munkatársuknak tudnak minőségi lakhatási lehetőséget biztosítani. Csütörtökön a sajtó képviselői is bejárhatták a Markusovszky-kórház 11-es Huszár úti új orvos-nővér apartmanházát.

Haladás: mi ment ennyire félre?

A Haladás VSE a vármegyeszékhely elsőszámú futballcsapata, de a zöld-fehérek bukdácsolnak az NB III.-ban és kiesőhelyen tanyáznak. Jegyzet a nagyvárosok alsóbb osztályokban senyvedő futballcsapatairól és a Haladásról.

A magyarok negyven százaléka nem segít a földön fekvő embertársán – Az Újraélesztés Világnapján erről is szó esett

Statisztikai adatok szerint Magyarországon az emberek negyven százaléka nem megy oda segíteni, ha egy földön fekvő embert lát – a félelem és a bizonytalanság sokakat visszatart. Pedig a hirtelen keringésleállás évente hétszázezer embert érint Európában, és az első percekben nyújtott segítség sorsdöntő lehet. A Szombathelyi Vásárcsarnok programján gyakorolhattuk az újraélesztést.

Dr. Györke Eszter a Markusovszky-kórház Gyermek Fájdalomkezelő Ambulanciájának tapasztalatairól

Márciusban adtunk hírt a vaol.hu oldalon az első vidéki Gyermek Fájdalomkezelő Ambulancia megnyitásáról. Most Dr. Györke Eszter adjunktussal, csecsemő- és gyermekgyógyász, illetve gyermek hemato-onkológus szakorvossal a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Gyermek Fájdalomkezelő Ambulanciájának féléves működési tapasztalatairól beszélgettünk.

Elviszik a törmelékkupacokat az SZKKA-nak felajánlott városi telekről?

Lapunk számolt be elsőként: építési törmelékkupacokkal szennyezett telket ajánlott fel a Nemény András vezette önkormányzat a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) számára. Úgy tűnik, fordulat történik az ügyben, a területen tegnap munkagép dolgozott. Elviszik a törmelékkupacokat is? – az ügyben megkerestük a Szova Nonprofit Zrt-t.